|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Miętus z grzybami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg miętusa
- 6 łyżek dobrego oleju (np. sojowego)
- 3 łyżki mąki
- 3 szkl. białego albo czerwonego wytrawnego wina (lub zastępczo tyleż wody z octem winnym)
- 15 dkg dowolnych grzybów
- 10 niewielkich cebul
- 1 płaska łyżka przyprawy typu Vegeta
- sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Rybę sprawić, usunąć ości, pokroić na kawałki, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu, obrumienić na nim rybę. Wsypać resztę mąki, wlać wino, wrzucić cebulę, pokrojone grzyby i przyprawę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wyjąć rybę na półmisek, a sos w szybkowarze odparowywać przez 5 min. na dużym ogniu. Wrzucić do niego resztę masła i wylać na rybę. |
|
|
Przepis czytano już 5698 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|