|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z kapusty pekińskiej I |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg kapusty pekińskiej
- 3 - 4 ząbki czosnku
- puszka kukurydzy
- 200 g suchego ziarna czerwonej fasoli
- 150 g suchego ziarna cieciorki
- słoiczek łagodnego selera sałatkowego
- 1 brokuł świeży
- słoik papryki marynowanej - 650 g
- pieprz i sól do smaku
- kilka łyżek majonezu
|
Opis przygotowania: Fasolę i cieciorkę namoczyć na noc w zimnej wodzie w osobnych naczyniach. Następnego dnia ugotować je w wodzie, w której się moczyły z dodatkiem soli, także osobno. Z brokułu odkroić różyczki, wrzucić na momencik do wrzątku z dodatkiem soli i szczypty cukru (zachowa ładny kolor). Kapustę drobno pokroić, lekko osolić, dodać zimne ziarna fasoli i cieciorki, pokrojoną w paseczki paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę składników, popieprzyć i ew. dosolić do smaku. Wymieszać. Podawać do grilla, oraz do dań obiadowych. |
|
|
Przepis czytano już 5547 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|