przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z kapusty pekińskiej I

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg kapusty pekińskiej
- 3 - 4 ząbki czosnku
- puszka kukurydzy
- 200 g suchego ziarna czerwonej fasoli
- 150 g suchego ziarna cieciorki
- słoiczek łagodnego selera sałatkowego
- 1 brokuł świeży
- słoik papryki marynowanej - 650 g
- pieprz i sól do smaku
- kilka łyżek majonezu

Opis przygotowania:
Fasolę i cieciorkę namoczyć na noc w zimnej wodzie w osobnych naczyniach. Następnego dnia ugotować je w wodzie, w której się moczyły z dodatkiem soli, także osobno. Z brokułu odkroić różyczki, wrzucić na momencik do wrzątku z dodatkiem soli i szczypty cukru (zachowa ładny kolor). Kapustę drobno pokroić, lekko osolić, dodać zimne ziarna fasoli i cieciorki, pokrojoną w paseczki paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę składników, popieprzyć i ew. dosolić do smaku. Wymieszać. Podawać do grilla, oraz do dań obiadowych.
Przepis czytano już 5547 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin