przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z kapusty pekińskiej II

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 60 - 70 dkg kapusty pekińskiej
- 1 puszka brzoskwiń
- 7 dkg rodzynek
- 1 mały stoik majonezu
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinie osączyć z syropu. Po oczyszczenu kapustę drobno poszatkować. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą aby zmiękły, następnie odcedzić.
Wszystkie składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 h do lodówki. Przed podaniem wymieszać.
Rada: kupując kapustę pekińską powinniśmy zwrócić uwagę aby jej liście były zwarte i zielonkawo-białe.
Przepis czytano już 5479 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin