|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.50 Składniki: - 0.5 główki kapusty pekińskiej
- 3 - 4 pomidory
- 2 jajka
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki oleju sojowego
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Kapustę oczyścić, dokładnie umyć i drobno poszatkować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Śmietanę połączyć z musztardą i olejem, doprawić solą i cukrem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki. |
|
Opis / Uwagi: Olej sojowy można zastąpić olejem słonecznikowym. |
| |
Przepis czytano już 9395 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|