przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek

Poziom: b. łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.50
Składniki:
- 0.5 główki kapusty pekińskiej
- 3 - 4 pomidory
- 2 jajka
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki oleju sojowego
- szczypta cukru
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Kapustę oczyścić, dokładnie umyć i drobno poszatkować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Śmietanę połączyć z musztardą i olejem, doprawić solą i cukrem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać i odstawić na 30 min. do lodówki.
Opis / Uwagi:
Olej sojowy można zastąpić olejem słonecznikowym.
Przepis czytano już 9395 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin