|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasteczka imbirowe |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1 - 2 płaskie łyżeczki imbiru
 - 30 dkg cukru
 - 2 żółtka
 - 2 jaja
 - 30 dkg mąki krupczatki
 - tłuszcz lub wosk pszczeli do smarowania blachy
 
 
 |  | Opis przygotowania: Cukier utrzeć z żółtkami i jajami na puszystą masę, dodać przesianą mąkę i imbir. Całość dobrze wyrobić i rozwałkować na płaty ok. 5 mm. Foremkami wykrawać ciastka, które należy pozostawić do przeleżenia na ok. 3 - 4 h, następnie układać na wysmarowaną blachę i wypiekać w niezbyt gorącym piekarniku. Włożyć po wystudzeniu do ciemnego, zamkniętego słoja lub puszki. Podawać po 2 - 3 dniach.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 6593 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |