|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciasteczka imbirowe |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 - 2 płaskie łyżeczki imbiru
- 30 dkg cukru
- 2 żółtka
- 2 jaja
- 30 dkg mąki krupczatki
- tłuszcz lub wosk pszczeli do smarowania blachy
|
Opis przygotowania: Cukier utrzeć z żółtkami i jajami na puszystą masę, dodać przesianą mąkę i imbir. Całość dobrze wyrobić i rozwałkować na płaty ok. 5 mm. Foremkami wykrawać ciastka, które należy pozostawić do przeleżenia na ok. 3 - 4 h, następnie układać na wysmarowaną blachę i wypiekać w niezbyt gorącym piekarniku. Włożyć po wystudzeniu do ciemnego, zamkniętego słoja lub puszki. Podawać po 2 - 3 dniach. |
|
|
Przepis czytano już 5929 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|