|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szaszłyk z baraniny |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 40 dkg baraniny bez kości (udziec)
- tłuszcz
- 2 dkg mąki
- 10 dkg słoniny
- 5 dkg cebuli do posypania
- 10-15 dkg cebuli do przełożenia
- sól
- pieprz
- czosnek i sok z cytryny do smaku
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, wyżyłować, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, pokrajać w kwadraty o bokach 2x2 cm i grubości 1.5 cm, lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, posypać drobno pokrajaną cebulą, skropić sokiem z cytryny, pozostawić na 4 godziny. Następnie kawałki mięsa nadziewać na szpadki na przemian z plastrami słoniny i cebuli, posypać przyprawami i mąką, usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z ryżem, sałatą z pomidorów. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 6639 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|