|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Szaszłyki z dziczyzny |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 800 g combra lub polędwicy (dzik - jeleń - sarna)
 - 200 g surowego boczku wieprzowego
 - 2 kwaśne zielone jabłka
 - 100 ml czerwonego wytrawnego wina
 - 50 ml żubrówki
 - 4 nieduże cebule (mogą być dymki)
 - 4 ząbki czosnku
 - 0.5 łyżki miodu
 - 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy
 - 100 ml oleju
 - sól
 - pieprz
 - po 0.5 łyżeczki: tymianku, rozmarynu, estragonu i oregano
 
 
 |  | Opis przygotowania: Oczyszczone i umyte mięso pokroić w plasterki o grubości 1 cm, boczek w podobne o grubości 0.5 cm, jabłka w cząstki (bez gniazd nasiennych). Z miodu, musztardy, oleju, wina, posiekanego czosnku i przypraw zrobić bejcę, w której marynować mięso ok. 12 h. Po wyjęciu z marynaty nałożyć na szpadki (patyki) na przemian: mięso, boczek, cebulę, jabłko itd. Szaszłyki można usmażyć na patelni, upiec w piekarniku, a jeszcze lepiej na grillu. Gorące szaszłyki ułożyć na półmisku i polać żubrówką, ewentualnie podpalić. Jeśli mają stanowić danie główne - serwować z ryżem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Grillowane |  |  |  | Przepis czytano już 9571 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |