|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kaczka pieczona z wiśniami |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - kaczka
- 5-6 dkg tłuszczu
- 250 ml czerwonego wytrawnego wina
- 40 dkg wiśni
- 2 dkg mąki
- sól
- biały pieprz
- cukier do smaku
|
Opis przygotowania: Oczyszczoną kaczkę umyć, odciąć szyję i skrzydła, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Potem polać tłuszczem, skropić winem i piec 60-80 minut polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać opłukane wiśnie. Miękką kaczkę wyjąć, pokrajać na porcje usuwając częściowo kości, ułożyć na półmisku, a do sosu dodać mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody, chwilę pogotować, przetrzeć, doprawić, polać kaczkę, zapiec. Podawać z ziemniakami, ryżem oraz surówkami. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7671 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|