przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kaczka pieczona z wiśniami

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- kaczka
- 5-6 dkg tłuszczu
- 250 ml czerwonego wytrawnego wina
- 40 dkg wiśni
- 2 dkg mąki
- sól
- biały pieprz
- cukier do smaku

Opis przygotowania:
Oczyszczoną kaczkę umyć, odciąć szyję i skrzydła, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Potem polać tłuszczem, skropić winem i piec 60-80 minut polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać opłukane wiśnie. Miękką kaczkę wyjąć, pokrajać na porcje usuwając częściowo kości, ułożyć na półmisku, a do sosu dodać mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody, chwilę pogotować, przetrzeć, doprawić, polać kaczkę, zapiec. Podawać z ziemniakami, ryżem oraz surówkami.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7671 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin