| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Kaczka pieczona z wiśniami |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - kaczka 
- 5-6 dkg tłuszczu 
- 250 ml czerwonego wytrawnego wina 
- 40 dkg wiśni 
- 2 dkg mąki 
- sól 
- biały pieprz 
- cukier do smaku
 
  |  
	Opis przygotowania: Oczyszczoną kaczkę umyć, odciąć szyję i skrzydła, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Potem polać tłuszczem, skropić winem i piec 60-80 minut polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać opłukane wiśnie. Miękką kaczkę wyjąć, pokrajać na porcje usuwając częściowo kości, ułożyć na półmisku, a do sosu dodać mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody, chwilę pogotować, przetrzeć, doprawić, polać kaczkę, zapiec. Podawać z ziemniakami, ryżem oraz surówkami. |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
		| Przepis czytano już 8411 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |