|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Smardze duszone |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 80 dkg smardzów
- 5 dkg cebuli
- 3 dkg tłuszczu
- 2 dkg mąki
- 1/8 litra śmietany
- sól
- pieprz
- 1 łyżka siekanego koperku i zielonej pietruszki
|
Opis przygotowania: Smardze opłukać starannie na sicie w dużej ilości wody (pod silnym tuszem, aby wydobyć z zagłębień ziemię i piasek). Pokrajać w talarki, obgotować, dodać siekaną i usmażoną na tłuszczu cebulę, dusić razem z dodatkiem 2 - 3 łyżek wody. Gdy są miękkie, dodać sól i pieprz, podprawić mąką, zagotować, wymieszać ze śmietaną. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 5459 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|