|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Rolada biszkoptowa |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 1 szklanka mąki
- 15 dag cukru
- 4 jaja
- 1/3 szklanki wody
- skórka z 1 cytryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- marmolada
|
Opis przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać wodę, skórkę z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, a na końcu pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać. Masę tę rozsmarować na natłuszczonym papierze o wymiarach 65 X 45 cm i szybko upiec. Po upieczeniu posmarować ciasto rozrzedzoną marmoladą i zwinąć gdy są gorące, usuwając papier. Po ostudzeniu kroić na porcje, każdą przybrać, np. posmarować lukrem, kremem. Roladę można przełożyć dowolnymi kremami, owocami z konfitur i galaretkami. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 8328 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|