przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ziemniaki nadziewane jajkami i jogurtem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 6 dużych ziemniaków
- 6 dkg (ćwierć kostki) miękkiego masła
- 6 posiekanych dymek
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 6 łyżek jogurtu
- 6 ubitych jajek
- 10 dkg startego żółtego sera
- 2 łyżki posiekanych świeżych listków kolendry

Opis przygotowania:
Ziemniaki umyć, osuszyć i wstawić do nagrzanego piekarnika (190°C) na około półtorej godziny (sprawdzić widelcem, czy są już upieczone). Upieczone ziemniaki przekroić wzdłuż na połowy i wydrążyć łyżeczką. Miąższ utrzeć z masłem, cebulą, jogurtem, jajkami, solą i pieprzem. Nadzienie nałożyć do wydrążonych ziemniaków i posypać je po wierzchu serem. Wstawić ziemniaki do piekarnika i zapiec do zrumienienia się sera. Podawać gorące, posypane siekaną kolendrą.
Opis / Uwagi:
Listki świeżej kolendry można zastąpić inną świeżą zieleniną: lebiodką, natką, koperkiem lub choćby szczypiorem z dymki.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5012 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin