przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki z soli w sosie limonkowym

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 8 niedużych filetów z soli (o łącznej wadze ok. 75 dkg)
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 4 łyżki soku z limonki
- 4 łyżki wytrawnego wermutu
- łyżka przecieru pomidorowego
- łyżka masła
- 1/3 opakowania śmietanki kremowej

Opis przygotowania:
Filety oprószyć pieprzem i zwinąć w roladki. Zabezpieczyć je wykałaczkami. Na patelni roztopić masło, dodać sok, wermut i przecier. Wymieszać, ułożyć na sosie rybę, przykryć patelnię i dusić na niewielkim ogniu, aż ryba będzie gotowa (ok. 10 - 15 min.). Wyjąć roladki na półmisek i trzymać je w cieple. Do sosu dodać śmietankę, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia przez kilka minut, aż sos lekko odparuje i zgęstnieje. Gotowym sosem polać solę.
Region:  Kuchnia australijska
Przepis czytano już 8674 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin