przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tosty z indykiem i szparagami

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 grzanki z chleba tostowego, cienko posmarowane masłem
- 8 cienkich plastrów pieczonego indyka
- 35 - 40 dkg puszka szparagów (osączonych z zalewy)
- 250 ml zupy szparagowej (np. z proszku)
- 250 ml śmietanki lub mleka zagęszczonego (niesłodzonego)
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 3 łyżki utartego parmezanu

Opis przygotowania:
Ułożyć grzanki na płaskim półmisku żaroodpornym. Przykryć je plastrami mięsa, a na wierzchu ułożyć szparagi. Zupę wymieszać ze śmietanką i równomiernie polać płynem grzanki, a następnie posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) i zapiekać do silnego zrumienienia powierzchni.
Region:  Kuchnia australijska
Przepis czytano już 5257 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin