przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krewetki Tricon

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 500 g średniej wielkości krewetek obranych z ogonkami
- 2 duże pomidory obrane
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka świeżego imbiru
- 4 ząbki czosnku
- 165 ml mleczka kokosowego Blue Dragon
- 1 łyżeczka pasty curry łagodnej Patak's
- 1 łyżeczka tajskiej zielonej pasty curry Woh Hup
- 3 łyżki masła
- sok z 1/2 cytryny

Opis przygotowania:
Oczyścić krewetki z czarnej żyłki na grzbiecie. Posiekać drobno imbir, pomidory, cebulę i wycisnąć czosnek. Na patelni rozgrzać masło wrzucić czosnek i imbir, dodać cebulę i pomidory dusić 2 - 3 min. Dodać sok z cytryny mleczko kokosowe, pasty curry. Wszystko dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Dodać krewetki i dusić je, aż staną się różowe. Podawać przybrane listkami kolendry.
Opis / Uwagi:
Kuchnia cejlońska
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 11502 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin