|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka ryżowa po chilijsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 szkl. ryżu
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 2 młode, ugotowane marchewki
- puszka sardynek
- 2 łyżki startego, żółtego sera
- 150 g majonezu
- łyżka oleju
- łyżka soku z cytryny
- sól
- papryka
- biały pieprz
|
Opis przygotowania: Opłukany i osuszony ryż skrapiamy olejem i wsypujemy deszczem na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy ryż do miękkości. Odcedzamy i chłodzimy. Marchewki kroimy na talarki, 2 jajka grubo siekamy, z sardynek wyjmujemy kregosłupy i dzielimy na niewielkie kawałki, wszystkie dodatki łącznie z serem delikatnie mieszamy z ryżem. Majonez doprawiamy oliwą z sardynek, sokiem z cytryny, papryką, białym pieprzem i polewamy ryż. Ozdabiamy krążkami jajka. |
|
Region: Pozostałe | |
Przepis czytano już 5931 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|