przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka ryżowa po chilijsku

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 szkl. ryżu
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 2 młode, ugotowane marchewki
- puszka sardynek
- 2 łyżki startego, żółtego sera
- 150 g majonezu
- łyżka oleju
- łyżka soku z cytryny
- sól
- papryka
- biały pieprz

Opis przygotowania:
Opłukany i osuszony ryż skrapiamy olejem i wsypujemy deszczem na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy ryż do miękkości. Odcedzamy i chłodzimy. Marchewki kroimy na talarki, 2 jajka grubo siekamy, z sardynek wyjmujemy kregosłupy i dzielimy na niewielkie kawałki, wszystkie dodatki łącznie z serem delikatnie mieszamy z ryżem. Majonez doprawiamy oliwą z sardynek, sokiem z cytryny, papryką, białym pieprzem i polewamy ryż. Ozdabiamy krążkami jajka.
Region:  Pozostałe
Przepis czytano już 5931 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin