|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kapuśniak z wędzonką |
|
Poziom: łatwy Porcji: dużo Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 30 dkg kiszonej kapusty
- 20 dkg ziemniaków
- 5 dkg wędzonego boczku
- cebula
- ząbek czosnku
- kostka rosołowa wołowa
- listek laurowy
- łyżka oleju
- kminek
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Kapustę odcisnąć, pokroić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Boczek wędzony pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zrumienić. Dodać boczek, podsmażyć. Włożyć kapustę, dusić 8 - 10 min. pod przykryciem, często mieszając. Zagotować 2 l wody, wrzucić ziemniaki, gotować 10 min. Dodać kostkę rosołową, czosnek, liść laurowy oraz kapustę z cebulą i boczkiem. Przyprawić do smaku solą pieprzem ewentualnie kminkiem. Gotować jeszcze 5 - 7 min. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 4924 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|