|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kapuśniak z wędzonką |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyPorcji: dużo
 Głosów: 1Ocena: 1.00
- 30 dkg kiszonej kapusty
 - 20 dkg ziemniaków
 - 5 dkg wędzonego boczku
 - cebula
 - ząbek czosnku
 - kostka rosołowa wołowa
 - listek laurowy
 - łyżka oleju
 - kminek
 - sól
 - pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kapustę odcisnąć, pokroić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Boczek wędzony pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, zrumienić. Dodać boczek, podsmażyć. Włożyć kapustę, dusić 8 - 10 min. pod przykryciem, często mieszając. Zagotować 2 l wody, wrzucić ziemniaki, gotować 10 min. Dodać kostkę rosołową, czosnek, liść laurowy oraz kapustę z cebulą i boczkiem. Przyprawić do smaku solą pieprzem ewentualnie kminkiem. Gotować jeszcze 5 - 7 min.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 5443 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |