przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety ziemniaczane z serem

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.67
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 2 cebule
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 - 3 jajka
- 30 dkg twarogu
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
- tarta bułka
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie umyć, obrać, opłukać, ugotować, ostudzić, cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Ugotowane i ostudzone ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa lub rozgnieść w prasce, dodać startą gałkę muszkatołową i cebulę. Wsypać mąkę, dodać rozgnieciony twarożek i jajka, starannie połączyć wszystkie składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować kotlety, panierować w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, podawać z surówką z kiszonek kapusty.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8725 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin