|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kotlety ziemniaczane z serem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.67 Składniki: - 1 kg ziemniaków
- 2 cebule
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 - 3 jajka
- 30 dkg twarogu
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
- tarta bułka
- olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Ziemniaki dokładnie umyć, obrać, opłukać, ugotować, ostudzić, cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Ugotowane i ostudzone ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa lub rozgnieść w prasce, dodać startą gałkę muszkatołową i cebulę. Wsypać mąkę, dodać rozgnieciony twarożek i jajka, starannie połączyć wszystkie składniki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować kotlety, panierować w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, podawać z surówką z kiszonek kapusty. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 8725 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|