przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Nalewka orzechowa

Poziom: średni
Porcji: 1 litr
Głosów: 6
Ocena: 2.83
Składniki:
- 25 orzechów laskowych
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1,5 laska wanilii
- 3 szklanki wody
- 3 szklanki spirytusu
- 1 szklanki cukru

Opis przygotowania:
1. Orzechy rozbić i obrać z pokrywającej jądra skórki
2. Do nalewki wybrać białe, jędrne ziarna, posiekać nożem
3. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż
4. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać cukier, gotować aż się rozpuści. Schłodzić
5. W gąsiorku umieścić wszystkie składniki nalewki, szczelnie zamknąć, odstawić na 3 tygodnie kilkakrotnie w tym czasie mieszając
6. Nalewkę bardzo dokładnie przefiltrować, przelać do butelek
7. Odstawić szczelnie zamknięty na okres 1 miesiąca aby trunek nabrał właściwego smaku i zapachu
Przepis czytano już 11990 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin