|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Nalewka orzechowa |  |  |  | Składniki:Poziom: średniPorcji: 1 litr
 Głosów: 6Ocena: 2.83
- 25 orzechów laskowych
 - 3 ziarna ziela angielskiego
 - 1,5 laska wanilii
 - 3 szklanki wody
 - 3 szklanki spirytusu
 - 1 szklanki cukru
 
 
 |  | Opis przygotowania: 1. Orzechy rozbić i obrać z pokrywającej jądra skórki
 2. Do nalewki wybrać białe, jędrne ziarna, posiekać nożem
 3. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż
 4. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać cukier, gotować aż się rozpuści. Schłodzić
 5. W gąsiorku umieścić wszystkie składniki nalewki, szczelnie zamknąć, odstawić na 3 tygodnie kilkakrotnie w tym czasie mieszając
 6. Nalewkę bardzo dokładnie przefiltrować, przelać do butelek
 7. Odstawić szczelnie zamknięty na okres 1 miesiąca aby trunek nabrał właściwego smaku i zapachu
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 12700 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |