|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kolorowa sałatka ryżowa |
|
Poziom: b. łatwy Porcji: dużo Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - 2/3 szklanki ryżu (125 g)
- 0.5 świeżego ogórka
- 2 marchewki
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 cebula
- 4 łyżki oleju słonecznikowego
- sól
- 3 łyżki octu winnego czerwonego
- 0.5 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka koperku
- pieprz czarny mielony
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
|
Opis przygotowania: Ryż zalać wrzącą wodą, dodać kurkumę, osolić i gotować 20 min. Odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Ogórek, marchewki, cebulę i rzodkiewki pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa wymieszać z ryżem. Z musztardy, octu, oleju i koperku utrzeć pikantny sos. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Sałatkę wymieszać z sosem i odstawić na 1 h. Podawać ze świeżą bagietką. |
|
|
Przepis czytano już 12847 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|