|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z jarmużu |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg jarmużu
- sól
- 1/2 szkl. jogurtu
- sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Liście jarmużu oberwać z szypułek, umyć, osączyć, włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody. Gotować w odkrytym rondlu przez ok. 5 min. Starannie odcedzić, rozłożyć liście, oddzielając widelcem na półmisku i pozostawić do ostygnięcia. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem. Przyprawić sos do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Polać nim jarmuż. Podawać do potraw z jajek lub mięsa. |
|
|
Przepis czytano już 6749 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|