|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z bakłażanów |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2-3 bakłażany
- cebula
- zielony koper
- 3 łyżki oleju
- pół łyżeczki musztardy
- sól
- cukier
pieprz
kwas cytrynowy do smaku
pomidor
|
Opis przygotowania: Umyte bakłażany upiec w piekarniku lub w prodiżu, a następnie obrać ze skóry. Pokroić drobno miąższ bakłażanów, dodać bardzo drobno pokrajaną cebulę, obrany ze skórki i również drobno pokrajany pomidor, zielony koper lub pietruszkę. Olej wymieszać z musztardą, oblać sałatkę i mieszając przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozpuszczonym w wodzie kwasem cytrynowym. Sałatkę posypać z wierzchu ugotowanym na twardo posiekanym jajkiem. Znakomite danie na kolację lub nawet na drugie śniadanie do chleba. |
|
|
Przepis czytano już 4570 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|