|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z brukselki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 30 dkg brukselki
- sól
- cukier
- cebula
- kwaszony ogórek
- jabłko
- 3 łyżki oleju
- płaska łyżeczka musztardy
- łyżka koncentratu pomidorowego
|
Opis przygotowania: Umytą brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzić. Większe główki pokroić na połówki lub ćwiartki. Do rozdrobnionej brukselki dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz jabłko i ogórek starte na tarce o dużych oczkach. Sałatkę wymieszać z sosem przygotowanym z oleju, koncentratu pomidorowego i musztardy, przyprawić do smaku. Inne odmiany sałatek z brukselki można uzyskać dodając do niej jabłko i surowy, drobno pokrojony por, marynowaną lub mrożoną paprykę, ugotowane, posiekane jajka, rozdrobnione mięso wędzonej ryby czy drobno pokrojoną kiełbasę albo parówki. Można sałatki z brukselki przyprawić majonezem, ze śmietaną są mniej smaczne. |
|
|
Przepis czytano już 5851 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|