|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Majonez z gotowanych żółtek |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 6 jajek
- 6 łyżek oliwy
- 2 łyżeczki musztardy
- sok z cytryny lub 2 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
|
Opis przygotowania: Z ugotowanych na twardo jajek wyjąć żółtka i przetrzeć przez sito. Utrzyj w porcelanowym moździerzu z oliwą, a gdy masa będzie gładka, stale ucierając, dodaj musztardę, sól, pieprz, cukier i sok cytrynowy. |
|
|
Przepis czytano już 7172 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|