Kotlety schabowe w migdałowej panierce |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.00 Składniki: - 4 kotlety schabowe
- 100 g płatków migdałowych
- 0,5 szklanki bułki tartej
- 2 jaja
- 1 cytryna
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki oleju
- sól
- ostra papryka
|
Opis przygotowania: Płatki migdałowe wymieszać z bułką tartą i odstawić. Jaja rozbić i roztrzepać. Kotlety rozbić drewnianym tłuczkiem, oprószyć solą i papryką. Panierować w mące, jajku, a na końcu w migdałach z bułką tartą, mocno dociskając panierkę. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z cząstkami cytryny i frytkami. Zamiast migdałów można użyć nasion sezamu. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 10363 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |