przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Golonka pieczona w piwie

Poziom: średni
Głosów: 9
Ocena: 2.56
Składniki:
- 2 przednie golonki
- włoszczyzna
- liść laurowy
- po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
- 1,5 łyżki kminku
- sól
- 2 szklanki jasnego piwa do polewania

Opis przygotowania:
Golonki opal, oskrob, opłucz, zalej wrzącą wodą, posól, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i powoli gotuj, aż mięso będzie prawie miękkie. Wtedy włóż umytą, obraną włoszczyznę i dogotuj ją. Golonki wyjmij i po ostudzeniu wyluzuj z kości. Natomiast skórę natnij w kratkę i posyp kminkiem. Upiecz w gorącym piekarniku (najlepiej na rożnie), obracając i polewając co pewien czas piwem, aż skórka będzie rumiana i chrupiąca.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 24938 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin