|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Golonka pieczona w piwie |
|
Poziom: średni Głosów: 9 Ocena: 2.56 Składniki: - 2 przednie golonki
- włoszczyzna
- liść laurowy
- po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
- 1,5 łyżki kminku
- sól
- 2 szklanki jasnego piwa do polewania
|
Opis przygotowania: Golonki opal, oskrob, opłucz, zalej wrzącą wodą, posól, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i powoli gotuj, aż mięso będzie prawie miękkie. Wtedy włóż umytą, obraną włoszczyznę i dogotuj ją. Golonki wyjmij i po ostudzeniu wyluzuj z kości. Natomiast skórę natnij w kratkę i posyp kminkiem. Upiecz w gorącym piekarniku (najlepiej na rożnie), obracając i polewając co pewien czas piwem, aż skórka będzie rumiana i chrupiąca. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 24938 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|