|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Golonka z kapustą |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 3.00 Składniki: - 2 golonki małe
- 2.5 kg kapusty kiszonej
- 1 szkl. kaszy jęczmiennej
- listki laurowe
- ziele ang. pieprz
- sól
|
Opis przygotowania: Golonki oskrobać umyć wysuszyć, natrzeć pieprzem solą obsmażyć lekko na tłuszczu. Kapustę kiszoną przepłukać poszatkować, dodać do golonek, zalać wrzątkiem, dać przyprawy, dusić do miękkości, dodać kaszę przepłukaną uzupełnić ewentualnie wywar, można dać grzybek suszony. Duszona golonka najlepiej smakuje z tłuczonymi ziemniakami. Przepis pochodzi z Kaszub. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 11737 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|