przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Golonka z kapustą

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 3.00
Składniki:
- 2 golonki małe
- 2.5 kg kapusty kiszonej
- 1 szkl. kaszy jęczmiennej
- listki laurowe
- ziele ang. pieprz
- sól

Opis przygotowania:
Golonki oskrobać umyć wysuszyć, natrzeć pieprzem solą obsmażyć lekko na tłuszczu. Kapustę kiszoną przepłukać poszatkować, dodać do golonek, zalać wrzątkiem, dać przyprawy, dusić do miękkości, dodać kaszę przepłukaną uzupełnić ewentualnie wywar, można dać grzybek suszony. Duszona golonka najlepiej smakuje z tłuczonymi ziemniakami. Przepis pochodzi z Kaszub.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 11411 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin