|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kotlety grzybowo - orzechowe |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 10 suszonych grzybów
- duża cebula
- 3 - 4 kromki bułki pszennej
- 2 - 3 łyżki śmietanki
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 3 - 4 łyżki masła
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
- 1 szklanka bułki tartej
- 2 jaja
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Umyte grzyby namoczyć na noc, następnego dnia ugotować, odcedzić (wywar wykorzystać do zupy grzybowej lub barszczu). Kromki bułki namoczyć w śmietance. Na patelni stopić łyżeczkę masła, zeszklić posiekaną cebulę. Grzyby, cebulę i bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać drobno posiekane jaja, orzechy, żółtka i 1 - 2 łyżki przesianej przez sito bułki tartej. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, starannie wymieszać z przygotowaną masą. Formować kotleciki (np. w kształcie gwiazdek), obtaczać je w bułce tartej, smażyć na stopionym maśle lub oleju. Polać masłem i podawać z ziemniakami z wody. |
|
|
Przepis czytano już 7559 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|