|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krokiety z mięsem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 13 Ocena: 2.99 Składniki: - 60 dkg wołowiny bez kości
- 25 dkg włoszczyzny
- 5 dkg bułki czerstwej
- 10 dkg cebuli
- 2 dkg tłuszczu
- jajo do panierowania
- bułka tarta
- sól
- pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa. Cebulę obrać, drobno pokrajać, usmażyć. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, wymieszać z cebulą i jajkiem, doprawić do smaku.
Dalej przygotowywać jak krokiety po kardynalsku. |
|
|
Przepis czytano już 20610 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|