przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krokiety po kardynalsku

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 10 dkg ryżu
- 15 dkg pieczarek
- 3 dkg masła rakowego
- 10 dkg szyjek rakowych
- 1 jajo
- koperek, jajo do panierowania
- bułka tarta
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować, odcedzić. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z ryżem, jajkiem, szyjkami rakowymi i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki o średnicy 3 cm, pokrajać na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Podawać z różnego rodzaju sosami, surówkami lub jako dodatek do barszczu lub bulionu.
Przepis czytano już 7719 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin