|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krokiety po kardynalsku |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 10 dkg ryżu
- 15 dkg pieczarek
- 3 dkg masła rakowego
- 10 dkg szyjek rakowych
- 1 jajo
- koperek, jajo do panierowania
- bułka tarta
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
|
Opis przygotowania: Ryż opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą, ugotować, odcedzić. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z ryżem, jajkiem, szyjkami rakowymi i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki o średnicy 3 cm, pokrajać na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Podawać z różnego rodzaju sosami, surówkami lub jako dodatek do barszczu lub bulionu. |
|
|
Przepis czytano już 7719 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|