|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bażant gotowany na parze |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - bażant
- 100 g słoniny
- sól
- po ćwierć łyżeczki tymianku i pieprzu
- 1 listek laurowy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pół szklanki deserowego wina
|
Opis przygotowania: Sprawionego, umytego bażanta natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym, skropić sokiem z cytryny, zostawić na 1 - 2 h w chłodnym miejscu.
Formę pasztetową wyłożyć cienkimi plastrami słoniny, ułożyć bażanta, przykryć plastrami słoniny, wlać wino. Formę szczelnie zamknąć. Gotować na parze ok. 2 h. Przed podaniem mięso polać sosem przetartym przez sito. |
|
Sposób przygotowania: Na parze | |
Przepis czytano już 8507 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|