|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Bażant gotowany na parze |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- bażant
 - 100 g słoniny
 - sól
 - po ćwierć łyżeczki tymianku i pieprzu
 - 1 listek laurowy
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - pół szklanki deserowego wina
 
 
 |  | Opis przygotowania: Sprawionego, umytego bażanta natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym, skropić sokiem z cytryny, zostawić na 1 - 2 h w chłodnym miejscu.
 Formę pasztetową wyłożyć cienkimi plastrami słoniny, ułożyć bażanta, przykryć plastrami słoniny, wlać wino. Formę szczelnie zamknąć. Gotować na parze ok. 2 h. Przed podaniem mięso polać sosem przetartym przez sito.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Na parze |  |  |  | Przepis czytano już 9286 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |