|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Dorsz gotowany w mleku |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 4.00
- 1 kg świeżych dorszy
 - 2 - 3 szklanki mleka
 - 4 cebule
 - łyżka masła
 - 10 ziaren pieprzu
 - 2 listki laurowe
 - 2 gałązki świeżej bazylii lub pietruszki
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Oczyszczoną rybę umyć; filetować i pokrajać na dość duże porcje. Włożyć do garnka, zalać osoloną, zimną wodą i zagotować. Zaraz po zagotowaniu odlać wodę, jeszcze raz zalać zimną, ponownie zagotować i natychmiast wodę odlać. Po drugim zagotowaniu porcje ryby posypać posiekaną cebulą, tłuczonym listkiem laurowym i pieprzem. Jeszcze raz lekko posolić, zalać gorącym mlekiem i ugotować. Miękkie kawałki ryby ułożyć na półmisku, polać topionym masłem i posypać bardzo drobno posiekaną bazylią. Gotowany w ten sposób dorsz ma delikatny smak i dorównuje bardziej atrakcyjnym rybom.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 12291 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |