|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dorsz gotowany w mleku |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.00 Składniki: - 1 kg świeżych dorszy
- 2 - 3 szklanki mleka
- 4 cebule
- łyżka masła
- 10 ziaren pieprzu
- 2 listki laurowe
- 2 gałązki świeżej bazylii lub pietruszki
- sól
|
Opis przygotowania: Oczyszczoną rybę umyć; filetować i pokrajać na dość duże porcje. Włożyć do garnka, zalać osoloną, zimną wodą i zagotować. Zaraz po zagotowaniu odlać wodę, jeszcze raz zalać zimną, ponownie zagotować i natychmiast wodę odlać. Po drugim zagotowaniu porcje ryby posypać posiekaną cebulą, tłuczonym listkiem laurowym i pieprzem. Jeszcze raz lekko posolić, zalać gorącym mlekiem i ugotować. Miękkie kawałki ryby ułożyć na półmisku, polać topionym masłem i posypać bardzo drobno posiekaną bazylią. Gotowany w ten sposób dorsz ma delikatny smak i dorównuje bardziej atrakcyjnym rybom. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 11531 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|