przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dorsz na ostro

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
- 50 dkg filetów z dorsza
- 3 łyżki oleju
- 6 pomidorów
- 3 cebule
- 1 - 2 ząbki czosnku
- szczypta imbiru
- kawałek ostrej papryki
- płaska łyżka przyprawy jarzynka
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Filety, jeśli mrożone, rozmrozić, obtoczyć w mące. Cebulę oczyścić, posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić wyrzucić ziarnka. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim filety. Wrzucić pokrojoną cebulę, jeszcze chwilę smażyć. Teraz wrzucić pomidory, czosnek, ostrą paprykę, imbir i przyprawę, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Sposób przygotowania:  Szybkowar
Przepis czytano już 9002 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin