|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Morski deser owocowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 banany
- 2 pomarańcze
- bita śmietana (może być gotowa w sprayu)
- czekolada tarta (4 kostki)
- czekolada do stopienia (8 kostek)
- 4 gałki lodów pistacjowych (letnia wersja deseru) lub owoce kiwi (wersja zimowa)
- 12 płatków migdałowych
|
Opis przygotowania: Obrać ze skórki kiwi, pomarańcze i banana. Owoce pokroić na połówki, pomarańcze ułożyć jak łódeczki, za nimi ustawić połowę banana, który będzie "masztem" łódki. O banana oprzeć kiwi - "wejście pod pokład". W górną część "banana-masztu" wbić po trzy płatki migdałowe. Następnie z bitej śmietany uformować "bałwany wody" wokół pomarańczy - łódki, posypać tartą czekoladą. Roztopić pozostałą czekoladę, małą łyżeczką uformować na talerzu "fale". Owoc kiwi ozdobić kropeczkami z czekolady (w lecie kiwi zastępujemy lodami). |
|
|
Przepis czytano już 4982 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|