Koźlarze w sosie beszamelowym |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 500 g grzybów
- 1 szklanka mleka
- 40 g masła
- gałka muszkatołowa
- tymianek
- olej do smażenia
- 3 łyżki mąki
1 szklanka bulionu
1 cebula
|
Opis przygotowania: Grzyby pokroić w większe kawałki i udusić na połowie masła. W tym czasie przygotować sos beszamelowy: drobno posiekaną cebulą usmażyć razem z resztą masła. Rozmieszać z mąką i zasmażyć nie rumieniąc. Wlać mleko oraz bulion, przyprawić szczyptą tymianku i zagotować, dodać grzyby, sól i gałkę muszkatołową, wymieszać. Ciągle mieszając ogrzewać jeszcze 5 min. Podawać z ziemniakami. |
|
|
Przepis czytano już 8247 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |