|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sznycle z kani |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg kani (same kapelusze równej wielkości)
- 2 łyżki mąki
- 10 dkg smalcu
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz
- 2 łyżki ostrego tartego sera
|
Opis przygotowania: Kapelusze kani umyć, obrać ze skórki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody, zagotować, odcedzić i osączyć. Gdy ostygną, otaczać je w mące i wkładać na patelnię z rozgrzanym smalcem smażyć obrumieniając z obu stron. Wyłożyć na półmisek, skropić masłem i wstawić na kilkanaście minut do piekarnika. Podawać z dodatkiem jaj, ziemniaków i surówek. Przed podaniem suto posypać utartym serem, najlepiej tylżyckim, mazurskim lub ementalerem. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 4885 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|