|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wiosenna surówka z kapusty cukrowej |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg kapusty
- 1 pęczek dymki lub młodej cebuli
- 1 pęczek naci pietruszki
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- sok z cytryny
- sól
- cukier
- pieprz
- 4 łyżki oleju sojowego
|
Opis przygotowania: Kapustę oczyścić z nadpsutych liści, umyć, osączyć. Olej sojowy lub oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, posolić, dodać trochę cukru. Kapustę drobno poszatkować, mieszając od razu z przygotowaną zaprawą. Natkę pietruszki i zieloną cebulę dokładnie umyć, drobno posiekać i wraz z pokrajanym jabłkiem dodać do surówki. Przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Wyłożyć na salaterkę, ozdobić cząstkami pomidora. Podawać jako dodatek do potraw, bezpośrednio po przyrządzeniu. |
|
|
Przepis czytano już 5471 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|