|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Surówka ze wszystkich jarzyn |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 10 dkg marchwi
- 5 dkg kalarepy
- pęczek rzodkiewki
- 15 dkg ogórka
- sałata
- 2 jaja
- koper i zielona pietruszka
- 0.125 l śmietany
- sól
- cukier
- łyżka musztardy lub sok z cytryny
|
Opis przygotowania: Wszystkie jarzyny: marchew, kalarepę, rzodkiewkę, ogórek, sałatę głowiastą pokrajać drobno, wymieszać z siekanym koprem i odrobiną posiekanej zielonej pietruszki, posypać solą i zostawić przez godzinę na salaterce, przyciśnięte talerzykiem. Następnie jaja ugotować na twardo, posiekać białka i dodać do jarzyn, zaś żółtka rozetrzeć ze śmietaną, szczyptą soli, cukru i odrobiną musztardy albo soku cytrynowego. Z sosem tym miesza się jarzyny i podaje jako przystawkę. |
|
|
Przepis czytano już 4992 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|