przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka ze wszystkich jarzyn

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 10 dkg marchwi
- 5 dkg kalarepy
- pęczek rzodkiewki
- 15 dkg ogórka
- sałata
- 2 jaja
- koper i zielona pietruszka
- 0.125 l śmietany
- sól
- cukier
- łyżka musztardy lub sok z cytryny

Opis przygotowania:
Wszystkie jarzyny: marchew, kalarepę, rzodkiewkę, ogórek, sałatę głowiastą pokrajać drobno, wymieszać z siekanym koprem i odrobiną posiekanej zielonej pietruszki, posypać solą i zostawić przez godzinę na salaterce, przyciśnięte talerzykiem. Następnie jaja ugotować na twardo, posiekać białka i dodać do jarzyn, zaś żółtka rozetrzeć ze śmietaną, szczyptą soli, cukru i odrobiną musztardy albo soku cytrynowego. Z sosem tym miesza się jarzyny i podaje jako przystawkę.
Przepis czytano już 4992 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin