|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dżem truskawkowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg truskawek
350 g cukru żelującego 3:1
sok z 1 cytryny
starta skórka z cytryny
|
Opis przygotowania: Truskawki umyć, odszypułkować, przełożyć do garnka. Wsypać cukier żelujący, dodać sok i skórkę z cytryny. Mieszając, masę doprowadzić do wrzenia, gotować 3 min. Mieszać do zaniku piany. Przełożyć do wyparzonych słoików. Ułożyć je dnem do góry na ok. 5 min. |
|
|
Przepis czytano już 7168 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|