Surówka z włoskiej kapusty i papryki |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 mała główka kapusty
- 3 strąki kwaszonej papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju sojowego
- sok z kwaszonej papryki
- sól
- cukier
- pieprz
|
Opis przygotowania: Oczyszczoną z nadpsutych liści kapustę i obraną cebulę umyć. Kapustę drobno poszatkować mieszając z olejem. Dodać posiekaną cebulę, pokrajać w cienkie paski paprykę i posiekany czosnek. Wymieszać. Przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z kwaszonej papryki. |
|
|
Przepis czytano już 4655 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |