|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dżem z pomarańczy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 6 pomarańczy
2 cytryny
1.25 kg cukru
|
Opis przygotowania: Owoce sparzyć, przekroić na pół, wycisnąć sok. 6 połówek pomarańczy i 1 cytryny zmielić, dodać pokrojoną w kostkę skórkę z 1 połówki pomarańczy. Wymieszać z sokiem i cukrem. Odstawić na 6h. Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nałożyć do sparzonych słoików. Zamknąć, odwrócić do góry dnem, pozostawić do ostygnięcia. |
|
|
Przepis czytano już 7434 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|