przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Soczewica na zimno

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dag soczewicy
- 2 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
- sól do smaku
- sos vinaigrette

Opis przygotowania:
Przebraną soczewicę zalać w szybkowarze wodą tak, by ją pokrywała. Wlać olej, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać na zimno jako przystawkę, polaną sosem vinaigrette.
Przepis czytano już 4763 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin