|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pasternak w sosie mlecznym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 średniej wielkości korzenie pasternaku
- sól
- cukier
- przyprawa np."Jarzynka" do smaku
- 4 dkg masła
- 2 łyżeczki mąki
- 1.5 szklanki mleka
- zielenina
|
Opis przygotowania: Pasternak ugotować w skórkach, następnie obrać, pokroić w kostkę lub słupki. Stopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem. Do zagotowanego sosu włożyć pokrojony pasternak, przyprawić do smaku solą, cukrem, "Jarzynką" i posypać zieleniną. |
|
|
Przepis czytano już 6426 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|