|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kabaczek duszony |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 60 dkg młodego kabaczka
- 5 dkg cebuli
- 3 ząbki czosnku
- ostra przyprawa chilli
- sól
- 4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z bazylią
- 1/2 łyżki oleju
|
Opis przygotowania: Kabaczek umyć, obrać, przekrajać na pół, oczyścić z luźnego miąższu z pestkami i pokrajać w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, posolić, ogrzewać na suchej patelni mieszając. Gdy zmięknie, dodać olej i włożyć pokrajany kabaczek. Skropić wrzącą wodą i dusić pod przykryciem. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, dodać do duszącego się kabaczka, oprószyć chilli i udusić do miękkości. Wyłożyć na salaterkę, posypać zieleniną. Podawać do potraw z mięs i ryb. |
|
|
Przepis czytano już 9616 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|