Trufle z herbatników (kakaowe lub kokosowe) |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 30 dag masła lub margaryny
- 20 dag (1 szklanka) cukru pudru
- 2 żółtka
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 2 łyżki kakao
- 2 paczki herbatników lub 56 łyżek wiórków kokosowych
- 1 paczka herbatników
|
Opis przygotowania: Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodawać żółtka, kakao lub wiórki i zmielone herbatniki. Na końcu dodać śmietanę. Nabierać łyżeczką porcje masy i formować kulki. Obtoczyć je w kakao, zmielonych herbatnikach, wiórkach kokosowych lub orzechach. Do masy można dodać rodzynki lub inne posiekane drobno bakalie. Spożywać po zastygnięciu masy. |
|
|
Przepis czytano już 5746 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |