|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mazurek śmietankowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 2.00 Składniki: Ciasto:
- 250 g mąki
- 0.5 szklanki gęstej śmietany
- 2 żółtka
- 120 g cukru pudru
- 0.25 łyżeczki soli
- białko
- cukier
- rodzynki
- orzechy
- migdały do dekoracji
|
Opis przygotowania: Przesiej mąkę na stolnicę, dodaj masło i dokładnie posiekaj szerokim nożem na piasek. Dodaj sól, żółtka i śmietanę, szybko wyrób ciasto i zostaw w chłodnym miejscu na noc. Następnego dnia ciasto cienko rozwałkuj, pokrój na małe kwadratowe mazurki. Ułóż na posmarowanej masłem i lekko oprószonej mąką blasze, posmaruj białkiem, posyp obficie cukrem, rodzynkami i posiekanymi orzechami. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz ok. 30 min. Pokrój jeszcze gorący. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 4789 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|