|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bita śmietana z malinami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: - 30 dkg malin
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki bitej śmietany
- 4 łyżeczki żelatyny
|
Opis przygotowania: Maliny przebrać, umyć pod bieżącą wodą i przetrzeć przez sito. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody, aby napęczniała, a następnie rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku. Żelatynę połączyć z przecierem malinowym i cukrem, a następnie wszystko wymieszać delikatnie z bitą śmietaną. Masę wyłożyć do pucharków wypłukanych zimną wodą i odstawić do zastudzenia. |
|
|
Przepis czytano już 7372 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|