|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dżem z pigwy |
|
Poziom: średni Głosów: 6 Ocena: 3.67 Składniki: 1 kg owoców pigwy
˝ kg jabłek
600-700 g cukru
|
Opis przygotowania: Owoce pigwy cienko obrać, pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Ćwiartki pokroić na ósemki, a następnie w poprzeczne cienkie plasterki. Zagotować 1,5 szkl. wody, gotować kilka minut. Owoce odcedzić, do wody wsypać cukier, zrobić syrop. Włożyć pigwę, obgotować, dodać starte jabłka. Gotować, aż owoce staną się szkliste, a dżem zgęstnieje. Przełożyć do przygotowanych słoików i zakręcić. |
|
|
Przepis czytano już 12163 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
Dżemik z pigwy Dodał/a ~Amelia dnia 2011-11-10 09:28:40
Dżemik wyszedł przepyszny, polecam ;)
|
|
|
|