|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gulasz grzybowy z boczniaka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.75 Składniki: - 500 g boczniaka
- 2 - 3 cebule
- 1 papryka
- mąka
- przecier pomidorowy lub ketchup
- pieprz
- śmietana
- sól
- można dodać trochę przyprawy do gulaszu
|
Opis przygotowania: Umyte, pokrojone grzyby na paseczki w poprzek blaszek podsmażyć na tłuszczu, dodać cebulę, paprykę i posypać mąką. Gdy jest zbyt gęste podlać wodą. Gdy wszystkie składniki staną się miękkie dodać przecieru lub ketchupu i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze kilka minut. Do całości pod koniec duszenia można dodać kiełbasy pokrojonej w kostkę lub serdelka pokrojonego w krążki. |
|
|
Przepis czytano już 8832 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|