przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety z borowików

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg świeżych borowików
- 1 jajko
- 2 cebule
- 2 czerstwe bułki pszenne
- 0.75 szklanki mleka
- olej
- tarta bułka
- sól i pieprz

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, pokroić, wrzucić do garnka i dusić z odrobiną wody na małym ogniu przez 30 min. Po tym czasie osączyć i zemleć. Cebulę obrać, posiekać następnie podsmażyć na oleju. Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę. Jeśli masa będzie za rzadka dosypać tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor. Podawać z frytkami lub ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7102 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin