|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dżem gruszkowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: 1 kg gruszek
30 dag cukru
1 cytryna
laska wanilii
5 goździków
1 łyżeczka imbiru
2 łyżki posiekanego tymianku
|
Opis przygotowania: Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić, skropić sokiem cytrynowym. Zagotować szklankę wody, włożyć owoce i gotować, aż będą miękkie. Dodać cukier i przyprawy, gotować, aż odparuje woda. Gorący dżem przełożyć do słoików. |
|
|
Przepis czytano już 8916 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|